Do czego używać olejku arganowego?

Olej arganowy jest specyfikiem, który pozyskiwany zostaje z rośliny o nazwie argania żelazna. Można go spotkać w dwóch wariantach. Pierwszy z nich jest to rodzaj pasty o ciemnym kolorze, która stosowana bywa jako substrat do celów kucharskich, czy też jako przyprawa do sałatek. Jasnego koloru pasta – rodzaj drugi – znalazła swoje zastosowanie w wytwarzaniu kosmetyków – stanowi jedną z substancji dodawanych do fabrykacji kosmetyków. Czytaj dalej Do czego używać olejku arganowego?